Védőügyvédi ügyelet

Amennyiben Önt, vagy hozzátartozóját bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatják, őrizetbe veszik, vagy letartóztatását rendelik el, azonnal felkészült és szakszerű védelemre van szüksége.
A büntetőeljárási törvény alapján a terhelt jogosult arra, hogy védelmének ellátására védőt hatalmazzon meg és védőjével ellenőrzés nélkül tanácskozzon. A fogva lévő terhelt jogosult arra, hogy a védőjével személyesen, postai úton vagy elektronikus úton érintkezzen.
A büntetőeljárás során foganatosított első eljárási cselekmények komoly kihatással lesznek a büntetőeljárásra, annak eredményére, éppen ezért javasolt a legelső eljárási cselekményeket megelőzően felkészült védőügyvédet megbíznia, aki a legmegfelelőbb védekezési stratégiát állítja fel az Ön vagy hozzátartozója számára. A védekezési stratégia mielőbbi kialakítása döntő jelentőségű.
Egyértelműen kijelenthető, hogy a terhelt megfelelő segítség nélkül egyenlőtlen helyzetben van a hatóságokkal szemben, hiszen az egyik oldalon egy személyben a terhelt áll, azonban vele szemben egy egész szervezet.
Az utóbbi tisztában van a vonatkozó jogszabályokkal, a jogaival, lehetőségeivel, az előbbi ezzel ellentétben mindezeket általában nem látja át. Tehát az így kiszolgáltatottá vált személynek megfelelő segítséget kell nyújtani a védelmi stratégia tekintetében, vagyis egy szakmailag jártas személy tanácsára, közreműködésére van szükség.
Amennyiben segítségünkre van szükség, keressen minket.

Hétköznap - reggel 8-tól este 8-ig
dr. Bercsényi Gábor – 30/512-6968

Hétköznap este 8-tól reggel 8-ig és hétvégén 0-24 óráig
dr. Porkoláb Réka – 20/496-0890